Informatie publiciteit en etalage

Bekijk je graag etalages?
Ben je geboeid door reclame en publiciteit in het straatbeeld?
Heb je zin voor schoonheid en ben je creatief handig?
Wil je groeien in een praktische richting met veel afwisseling en een algemene basisvorming?

De studierichting Publiciteit bevat een afwisseling tussen een brede algemene vormende basis en beroepsgerichte praktijk. Je ontwikkelt de vaardigheden en technische kennis die je nodig hebt in de wereld van reclame en publiciteit. Je leert specifieke technieken om affiches, logo’s, verpakkingen of illustraties uit te werken. Je groeit in het omzetten van ideeën van opdrachtgevers in uitvoerbare projecten. Je verwerft daarbij de nodige theoretische kennis van de reclamewereld en leert omgaan met de actualiteit en trends in een snel veranderende maatschappij.

In de tweede graad Publiciteit en etalage leer je belangrijke vaardigheden in de algemene vakken en creatief werken en denken in praktijkvakken. Je ontdekt vakken als:

Project algemene vakken (PAV)

In PAV worden basisvaardigheden voor wiskunde, Nederlands, aardrijkskunde en geschiedenis thematisch en realistisch ingeoefend. Je volgt ook de actualiteit en leert vlot ICT te gebruiken.

Publiciteit en etalage

Je leert met kleuren, compositie, vormen, typografie... spelen. Je wordt getraind in het tekenen van wat je rondom je ziet en gebruikt hiervoor (kleur-)potlood, pen, inkt, verf, pastel en grafische computerprogramma’s. Je oefent in het ontwerpen van zowel logo’s, affiches, folders, wenskaarten, illustraties als reclameborden en -verpakkingen. Daarnaast zoek je ook naar aantrekkelijke composities en opbouwmogelijkheden van etalages.

Toelatingsvoorwaarden

Tweede leerjaar van de eerste graad of beroepsvoorbereidend leerjaar met vrucht beëindigd hebben.

Getuigschriften

Aan het einde van de tweede graad: Getuigschrift van de tweede graad van het Secundair Onderwijs.

Toekomstmogelijkheden

Na het zesde jaar van het secundair onderwijs kan je starten als medewerker binnen de grafische sector in drukkerijen en publicitaire bedrijven.

Wil je het diploma secundair onderwijs behalen, dan is het specialisatiejaar Publiciteit & illustratie een logische stap. Het behalen van het diploma secundair onderwijs maakt meer mogelijk op het vlak van tewerkstelling of in functie van vervolgopleidingen.

Lessentabel publiciteit en etalage

 
Vakken 4e jaar
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Frans 2
Leerbegeleiding/coaching 1
Publiciteit en etalage
     Kunstinitiatie
     Beeldcreatie
     Publicitair design
     Print & sign
     Etaleren en productpresentatie
22
  35