Informatie wellness en lifestyle

D/A (DOORSTROOM/ARBEIDSMARKT - TSO)

Heb je feeling voor een keurige uiterlijke verzorging? Heb je interesse in het menselijk lichaam, een gezonde levensstijl en persoonlijkheid? Spreekt wellness en schoonheidsverzorging je aan? Zeggen anatomie, fysiologie, ontwikkelingspsychologie
en gezondheid je wat? Wil je groeien in een algemeen vormende en creatieve, praktische opleiding? 

Je combineert in de studierichting Wellness en Lifestyle een ruime algemene basisvorming met een belangrijk accent op toegepaste wetenschappen, sociologie en specifieke technische kennis. Vanuit een professionele esthetische benadering train je een aantal technische en praktische vaardigheden en leer je werken met specifieke apparatuur in functie van een ruime waaier aan schoonheidsbehandelingen.

Je gaat dieper in op het welbevinden en het effect ervan op de gezondheid. Je leert verschillende schoonheidsbehandelingen uitvoeren voor het verzorgen van het gelaat en de handen. Je leert de correcte technieken voor het aanbrengen van make-up. Vanaf het vierde jaar ontwikkel je de technieken voor een correcte voetverzorging in het onderdeel pedicure. Deze vaardigheden worden ingeoefend op medeleerlingen en modellen. Je leert bij deze praktische oefeningen ook steeds de noodzakelijke
theoretische basis. 
In het onderdeel toegepaste anatomie en fysiologie leer je meer over de functie en het belang van de huid en het menselijk lichaam en maakt kennis met de diverse aspecten uit de ontwikkelingspsychologie en de levensfases van de mens.

Persoonlijke Leertijd
Tijdens de Persoonlijke Leertijd neem je je leerproces deels zelf in handen. Onder begeleiding van coaches ga je aan de slag met je schoolwerk in een gestructureerde omgeving. Je leert plannen en maakt kennis met verschillende leerstrategieën. Zo groei je en ontdek je wat werkt voor jou. Onze coaches dagen je regelmatig uit hierover te reflecteren. Heb je nood aan extra leerzorg, dan word je extra begeleid door onze leercoach.

 

Lessentabel wellness en lifestyle

 
Vakken 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 2 2
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Natuurwetenschappen 2 1
Wiskunde 3 3

Wellness en lifestyle

- Lifestyle
- Wellness
- Initiatie in Kleur en Stijl/project

12 14
Persoonlijke leertijd 2 2
  33 34