Informatie organisatie en logistiek

A (ARBEIDSMARKT - BSO)

Ben je vriendelijk en vlot in stijl en voorkomen? Heb je zin om een breed gamma aan verkoopstaken uit te voeren? Heb je aandacht voor aantrekkelijke productpresentaties en etalages? Wil je groeien in een praktische richting met veel afwisseling en een algemene basisvorming? 

In de studierichting Organisatie en Logistiek verbeter je je communicatieve en sociale vaardigheden om vlot bezoekers te ontvangen en klanten te helpen. Je verwerft inzicht in het aan- en verkoopsproces dat start bij het aankopen en leidt tot een succesvolle verkoop. Hierbij word je geconfronteerd met de handelsdocumenten die daarbij horen en leer je hoe je hiermee omgaat. Je staat ook stil bij het belang van artikelpresentaties en leert hoe je deze opbouwt om de
verkoop te stimuleren.

Project Algemene Vakken (PAV)
In PAV worden de basisvaardigheden voor Wiskunde, Nederlands, Maatschappelijke Vorming en Natuurwetenschappen thematisch en realistisch ingeoefend. Je volgt ook de actualiteit en leert vlot ICT gebruiken.

Frans en Engels
Ook anderstalige klanten wil jij zo goed mogelijk kunnen ontvangen. Je ontwikkelt spreekdurf in het Engels en in het Frans. Je gaat met situaties uit het dagelijkse leven en uit de verkoopspraktijk aan de slag om geschreven en gesproken Engels en Frans zo concreet mogelijk te kunnen begrijpen en inzetten.

Organisatie en Logistiek
Je krijgt inzicht in de werking van ondernemingen en ontwikkelt de nodige competenties met betrekking tot onthaal-, verkoop- en logistieke activiteiten. In de lessen leer je hoe je (artikel)presentaties opbouwt die in het oog springen. Je ontwikkelt de communicatieve en sociale vaardigheden die nodig zijn om professioneel om te gaan met bezoekers en klanten. Je leert al doende via diverse projecten en actieve opdrachten waarbij je doelgericht ICT-kennis en vaardigheden inzet. 

Persoonlijke Leertijd
Omdat je persoonlijke groei onze topprioriteit is, word je tijdens de Persoonlijke Leertijd uitgedaagd op jouw niveau. Heb je de basisleerstof onder de knie, dan ben jij immers toe aan een extra uitdaging. Vlot het voor een bepaald onderdeel nog niet zoals gehoopt, dan is remediëring aangewezen. In deze Persoonlijke Leertijd bepaal je zelf voor een stukje mee waar jouw prioriteit ligt. Zo neem je je leerproces in eigen handen. Boeiend toch?

Lessentabel organisatie en logistiek

 
Vakken 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Algemene vorming 7 7
Engels 2 2
Frans 3 3
Lichamelijke opvoeding 2 2

Organisatie en logistiek

- Organisatie
- Onthaal
- Sales
- Logistiek

13 14
Projectwerk 2 2
Persoonlijke leertijd 2 2
  33 34