Informatie organisatie en logistiek

A (ARBEIDSMARKT - BSO)

Ben je vriendelijk en vlot in stijl en voorkomen? Heb je zin om een breed gamma aan verkoopstaken uit te voeren? Heb je aandacht voor aantrekkelijke productpresentaties en etalages? Wil je groeien in een praktische richting met veel afwisseling en een algemene basisvorming? 

In de studierichting Organisatie en Logistiek verbeter je je communicatieve en sociale vaardigheden om vlot bezoekers te ontvangen en klanten te helpen. Je verwerft inzicht in het aan- en verkoopsproces dat start bij het aankopen en leidt tot een succesvolle verkoop. Hierbij word je geconfronteerd met de handelsdocumenten die daarbij horen en leer je hoe je hiermee omgaat. Je staat ook stil bij het belang van artikelpresentaties en leert hoe je deze opbouwt om de
verkoop te stimuleren.

Organisatie en Logistiek
Je krijgt inzicht in de werking van ondernemingen en ontwikkelt de nodige competenties met betrekking tot onthaal-, verkopen logistieke activiteiten. In de lessen leer je hoe je (artikel) presentaties opbouwt die in het oog springen. Je ontwikkelt de communicatieve en sociale vaardigheden die nodig zijn om professioneel om te gaan met bezoekers en klanten. Je leert al doende via diverse projecten en actieve opdrachten waarbij je doelgericht ICT-kennis en vaardigheden inzet.

Frans en Engels
Ook anderstalige klanten wil jij zo goed mogelijk kunnen ontvangen. Je ontwikkelt spreekdurf in het Engels en in het Frans. Je gaat met situaties uit het dagelijkse leven en uit de verkoopspraktijk aan de slag om geschreven en gesproken Engels en Frans zo concreet mogelijk te kunnen begrijpen en inzetten.

Algemene Vorming
In Algemene Vorming worden de basisvaardigheden voor Wiskunde, Nederlands en Maatschappelijke Vorming thematisch en realistisch ingeoefend. Je zet deze basisvaardigheden in om probleemoplossend te denken. Je leert reflecteren over jezelf en je weerbaar op te stellen in de wereld waarin je leeft. Je volgt de actualiteit en leert vlot met ICT werken.

Persoonlijke Leertijd
Tijdens de Persoonlijke Leertijd neem je je leerproces deels zelf in handen. Onder begeleiding van coaches ga je aan de slag met je schoolwerk in een gestructureerde omgeving. Je leert plannen en maakt kennis met verschillende leerstrategieën. Zo groei je en ontdek je wat werkt voor jou. Onze coaches dagen je regelmatig uit hierover te reflecteren. Heb je nood aan extra leerzorg, dan word je extra begeleid door onze leercoach.

Lessentabel organisatie en logistiek

 
Vakken 3e jaar 4e jaar
Godsdienst 2 2
Algemene vorming 7 7
Engels 2 2
Frans 3 3
Lichamelijke opvoeding 2 2

Organisatie en logistiek

- Organisatie
- Onthaal
- Sales
- Logistiek

13 14
Projectwerk 2 2
Persoonlijke leertijd 2 2
  33 34