Informatie B-stroom

Jouw persoonlijke groei is onze topprioriteit

Een team enthousiaste leraren willen samen met jou op zoek naar de beste versie van jezelf. Wat zijn jouw talenten, waar liggen je interesses? Zijn creatieve oplossingen bedenken echt je ding? Ben jij ondernemend? Zit creëren er bij jou ingebakken?

Dit samen ontdekken, is de sleutel voor jouw persoonlijke groei.

Start je in de B-stroom….

en ben je eerder praktisch aangelegd, dan komen jouw talenten zeker tot hun recht in Mode, Haar- of Schoonheidsverzorging, Decor, Etalage en Publiciteit of Onthaal, Organisatie en Verkoop.

In 1B kan je al even proeven of je interesse hebt voor één van deze basisopties. 
Uit de Verkennende Projecten kies je er twee om te proeven, te proberen en al doende te ontdekken waar je goed in bent en wat je fijn vindt om te doen.

In 2B kies je voor twee van de basisopties die je al dan niet leerde kennen tijdens de verkennende projecten van het eerste jaar.

In de lesuren basisvorming worden de belangrijkste onderwerpen uit de basisschool herhaald. Naast Nederlands, Frans en wiskunde krijg je ook reeds een uurtje EngelsIn het vak Natuur, Ruimte & Techniek ga je proefondervindelijk aan de slag. Tijdens de 2 lesuren Artistieke vorming ontdek je meer over verschillende artistieke vormen zoals beeld, muziek, dans en drama en wordt jouw creatief denken extra uitgedaagd.

Omdat je persoonlijke groei onze topprioriteit is, word je tijdens de persoonlijke leertijd uitgedaagd op jouw niveau. Heb je de basisleerstof onder de knie dan ben jij immers toe aan een extra uitdaging. Vlot het voor een bepaald onderdeel nog niet zoals gehoopt, dan is remediëring aangewezen. In deze persoonlijke leertijd bepaal je zelf voor een stukje mee waar jouw prioriteit ligt. Zo neem je je leerproces in eigen handen. Boeiend toch?

Lessentabel B-stroom

 
Vakken 1B 2B
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 2 1
Engels 1 1
Wiskunde 4 4
Lichamelijke opvoeding 2 2
Maatschappelijke vorming 3 2
Natuur, ruimte en techniek videocamera 6 2
Artistieke vorming 2 2
Persoonlijke leertijd videocamera 3 2
Verkennende projecten videocamera 2 -

Basisopties

  • economie en organisatie + kunst en creatie
  • economie en organisatie + maatschappij en welzijn, accent haar- en schoonheidsverzorging
  • economie en organisatie + maatschappij en welzijn, accent mode
  • kunst en creatie + maatschappij en welzijn, accent haar- en schoonheidsverzorging
  • kunst en creatie + maatschappij en welzijn, accent mode
- 2 x 5
  32 32