Informatie decor, etalage en publiciteit

A (ARBEIDSMARKT- BSO)

Ben  je geboeid door grafische en visuele elementen voor commerciële of informatieve doeleinden?  Zie je jezelf het concept van een organisatie of merk visualiseren en realiseren?
Heb je creatieve ideeën om commerciële en publieke ruimtes te voorzien van decors, displays en inrichting?
Heb je oog voor trends en voeling met kleuren, materialen en texturen?
Heb je zin om 2D- en 3D- ontwerpen voor presentaties, beurzen, tentoonstellingen, evenementen en winkelinterieurs te ontwikkelen?

Deze studierichting bevat een afwisseling tussen een brede algemene vorming en beroepsgerichte praktijk.  Je ontwikkelt de vaardigheden en technische kennis die je nodig hebt in de wereld van commerciële ruimtelijke vormgeving. Je groeit in het omzetten van ideeën van opdrachtgevers naar uitvoerbare en eigentijdse projecten. Daarvoor volg je trends, doelgroepen en actualiteit. Je verwerft ook theoretische kennis van de reclamewereld, marketing en presentatietechnieken. 
Je leert specifieke technieken voor grafische toepassingen zoals logo’s en affiches en voor ruimtelijke presentaties zoals decors en displays.

Algemene vorming

In Algemene Vorming worden Nederlands, Wiskunde en Maatschappelijke Vorming geïntegreerd in één vak waarin thematisch wordt gewerkt. Je leert kritsch denken, de maatschappij en actualiteit begrijpen en je krijgt inzicht in economische en
financiële aspecten.

Decor, etalage en publiciteit

Je ontwikkelt handigheid, een goede smaak, zin voor nauwkeurigheid en perfectie, gevoel voor schoonheid en harmonie. Je leert technieken, ontdekt verschillende grondstoffen en materialen om ruimtelijke presentaties te maken, om ruimtes vorm
te geven zoals stands, decors, displays... en 2D- en 3D-producten te ontwerpen.

Masterclasses

Tijdens onze masterclasses bieden we de mogelijkheid om jezelf verder te ontdekken en je kennis en/of vaardigheden te verdiepen. Elk semester start er een nieuwe masterclass gegeven door onze vakexperten. Je hebt de vrijheid om te kiezen of je deze masterclass wil volgen of niet. Grijp de kans om je horizon te verbreden! Kom jezelf verder ontwikkelen! Wat als je liever geen masterclass volgt? Geen probleem! Het is volledig aan jou om te beslissen of je deelneemt of niet. Wij laten de keuze aan jou.

Toelatingsvoorwaarden en getuigschriften

Na het vierde jaar van het secundair kan je bij ons op school starten in het vijfde jaar van de richting Decor, Etalage en Publiciteit. 

Om te starten in de derde graad Decor, Etalage en Publiciteit moet je het tweede jaar van de tweede graad met vrucht beëindigd hebben. 

Na de derde graad Decor, Etalage en Publiciteit verwerf je de beroepskwalificaties Commercieel Ruimtelijk Vormgever en ontvang je een diploma secundair onderwijs onderwijskwalificatie 3.

Toekomstmogelijkheden

Na het zesde jaar Decor, Etalage en Publiciteit:
- Kan je starten op de arbeidsmarkt
- Kan je een aansluitende Se-n-Se-opleiding volgen en je verder specialiseren. Je mag ook starten in een graduaatsopleiding. Andere opleidingsmogelijkheden vind je in het volwassenenonderwijs, de VDAB, ...

Lessentabel decor, etalage en publiciteit

 
Vakken 5e jaar 6e jaar
Godsdienst 2 2
Algemene vorming 6 5
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Decor, etalage en publiciteit 20 21
 TOTAAL 32 32
Masterclass 2 2